Algemene Voorwaarden

Artikel 1. Webshop

1.1.
Bugbuster europe™ is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 65990803 en draagt haar wettelijke bijdrage af aan de Belastingdienst. Ons BTW nummer is: NL85 63 46 834 B01.
1.2.
Onze webshop is voorzien van een SLL-Certificaat. Dat betekent dat we aan alle wettelijke eisen voldoen met betrekking tot de beveiliging van jouw persoonsgegevens en betaalgegevens. Wij streven naar een voortdurende verbetering van de beveiliging van je gegevens. Bij misbruik door hackers zullen wij aangifte doen bij de politie.
1.3.
Wij verstrekken jouw persoonsgegevens nooit aan derden. Indien wij jouw persoonsgegevens aan derden verstrekken, zullen wij altijd vooraf toestemming aan je vragen.
1.4.
Sinds 5 juni 2012 zijn wij verplicht om vooraf toestemming aan je te vragen betreffende cookies. Je leest hier meer over in onze Privacy Policy.
1.5.
Wij zijn verplicht om bij mogelijke verdenking van misbruik of fraude, aangifte te doen bij de politie.
1.6.
Wij streven ernaar om je te allen tijde van een uitstekende service te voorzien. Wanneer je twijfels hebt over de aankoop van een product, staan onze medewerkers je graag te woord.
1.7.
Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan elke twee weken op de hoogte gehouden van onze aanbiedingen.

Artikel 2. Bedenktijd

2.1.
Je hebt 14 dagen bedenktijd na de aankoop van een bepaald product. Mocht je binnen deze termijn ontevreden zijn over de aankoop, dan kun je het product aan ons retourneren. Je betaalt alleen de verzendkosten voor het retourneren van het desbetreffende product. De betaling die je hebt gedaan,
wordt door ons terug gestort op je rekeningnummer, welke bij ons bekend is.
2.2.
Producten die aan ons geretourneerd worden, dienen voorzien te zijn van de originele verpakking.
2.3.
Er zijn een aantal producten die niet aan ons geretourneerd kunnen worden. Producten die niet aan ons geretourneerd kunnen worden binnen 14 dagen zijn AMMO & TARGETS. Voor de Bugbuster® dient de verzegeling niet verbroken te zijn. Is de verzegeling verbroken, dan kunnen wij helaas geen geld restitueren, of de aankoop ongedaan maken.


 

Artikel 3. De overeenkomst

3.1.
De overeenkomst tussen ons: Bugbuster europe™ en jou: als klant is definitief wanneer je hebt aangegeven akkoord te zijn gegaan met onze Algemene Voorwaarden en onze Veiligheidsdsregels, wanneer je ons gemachtigd hebt geld van je rekening af te schrijven, wanneer je een betaling hebt voldaan via iDEAL of Paypal, of op een andere manier geld naar ons hebt overgemaakt. Nadat de bedenktermijn van 14 dagen is verstreken, is de klant eigenaar geworden van het betreffende product.
3.2.
De overeenkomst is elektronisch tot stand gekomen, door middel van het invullen van de benodigde velden in onze webshop en door het aanvinken van het vakje dat je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden en onze Veiligheidsdsregels.
3.3.
Je kunt bij ons kiezen uit 2 verschillende betaalopties. 100% vooruitbetaling of betaling bij aflevering onder rembours.
3.4.
Nadat je tot aankoop bent over gegaan, ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging per E-mail van deze aankoop. Daarin staat het product dat je hebt gekocht, wat het kost en waar je met eventuele klachten, vragen en/of opmerkingen terecht kunt.
3.5.
Wij zijn verplicht het product of artikel binnen 30 dagen aan je te leveren. Mocht door onvoorziene omstandigheden het artikel niet binnen deze periode leverbaar zijn, dan zullen wij je daarvan schriftelijk op de hoogte brengen. Na het verstrijken van deze 30 dagen krijg je van ons het eerder betaalde aankoopbedrag terug, met uitzondering van de handling- & verzendkosten. Een optie is dat we je dan een vervangend product leveren, dat zoveel mogelijk aan jouw wensen voldoet. Uiteraard hoef je van dat
aanbod geen gebruik te maken.
3.6.
De levering van producten in het buitenland, duurt langer dan een levering in Nederland. De kosten die voor een verzending naar een adres in het buitenland in rekening worden gebracht, worden zichtbaar wanneer je tot de aankoop van het product overgaat en het land van bestemming hebt aangegeven op het bestelformulier in onze webshop.

Artikel 4. De prijs

4.1.
De prijzen die op onze webshop staan vermeld, zijn altijd inclusief BTW. De kosten die betaald moeten worden voor het verzenden van het product, worden zichtbaar wanneer je het product hebt toegevoegd aan je winkelwagentje.
4.2.
Wanneer je ons machtigt om automatisch een bedrag van je rekeningnummer af te schrijven, ben je verplicht ons een juist rekeningnummer door te geven. Misbruik of fraude wordt bestraft en gemeld bij de instanties die daarvan op de hoogte moeten zijn. Daarnaast wordt er aangifte gedaan bij de politie.
4.3.
De prijs die bij het product op de website wordt vermeld, kan niet wijzigen tijdens jouw aankoop. Je betaalt het bedrag dat zichtbaar is bij het product en wat tevens aan je bevestigd wordt, indien je elektronisch akkoord gaat met de aankoop. Daarin wordt de aankoopprijs opnieuw vermeld.
4.4.
Wanneer je een product koopt tijdens een periode waarin geen actie geldt, kom je achteraf ook niet in aanmerking voor korting.

 

Artikel 5. Klachten & Garantie

5.1.
Klachten over de levering dienen via Email aan ons gemeld te worden, via support@bugbuster-europe.com. Onze medewerkers doen hun uiterste best, hier binnen 24 uur op te reageren. Eventueel nemen wij met de desbetreffende bezorger contact op, betreffende de levering van jouw product. Uiteraard doen onze bezorgers van PostNL hun uiterste best om het product onbeschadigd bij je thuis af te leveren.
5.2.
Klachten over het product zelf, dienen eveneens via support@bugbuster-europe.com aan ons gemeld te worden. Deze kunnen niet door ons telefonisch behandeld worden. Beschrijf je klacht zo specifiek mogelijk. Wij zullen binnen 24 uur reageren op je klacht. Eventueel nemen we contact op met de fabrikant en zullen hierin voor je bemiddelen als tussenpersoon. Indien het binnen onze mogelijkheden ligt zullen wij het probleem zelf voor je oplossen.
5.3.
Klachten worden doorgaans binnen 14 dagen door ons afgehandeld. De afhandeling van een klacht gebeurt altijd schriftelijk.
5.4.
Op elk product dat wij aan je leveren, is een garantie van toepassing. Hoe lang deze garantie duurt, is geheel afhankelijk van het product. Op de meeste producten is een garantie van 30 dagen van toepassing. Mocht dit afwijkend zijn, dan kunt je dit lezen in de schriftelijke bevestiging die je van ons krijgt aangeleverd bij het product dat je hebt gekocht, en op de factuur die je per Email krijgt toegestuurd. Indien je bij één van onze artikelen een gebrek of defect ontdekt, verzoeken wij je binnen 24 uur na levering hier melding van te doen bij ons.
5.5.
Wanneer het product binnen de garantieperiode kapot gaat, zullen wij het volledige aankoopbedrag aan je vergoeden, met uitzondering van de Handling- & Verzendkosten. Dat geldt echter niet wanneer er sprake is van opzet of bewuste beschadiging. Tevens verzoeken wij je vriendelijk contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij, indien de schade plaats vindt na de garantietermijn. Mogelijk is deze te claimen op de inboedelverzekering. Voor beide situaties geldt dat er zonder een aankoopbon niet
terugbetaald kan worden. Na het vervallen van de garantietermijn, komt ook de nieuwwaarde te vervallen bij mogelijke uitkering van een schade. Er wordt dan uitgekeerd op basis van dagwaarde.

Indien je akkoord gaat met onze Algemene Voorwaarden & Veiligheidsregels, verzoeken wij je vriendelijk het vakje aan te vinken. Zonder het vakje aan te vinken, kan er geen overeenkomst tot stand komen. Uiteraard hopen wij van harte dat je veel plezier beleefd met je aankoop! Indien je nog vragen hebt, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.